2. Internetbiztonság Nap

2023. február 16.
Bővebb részletek a plakátra kattintva!

Új könyveink

1% - Támogatás
Támogassa Ön is adója 1%-ával iskolánk alapítványát!
Hirdetés
Az eddigi felajánlásokat köszönjük!
A tanév utolsó napja

A nyári szünetig
(2024. június 21.)
hátralevő idő:

Countdown Timer

Naptár
<-  December 2023
HK SzCs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Ma van az év 335. napja Szökőév? - Nem! -
Hétköznap/hétvége: Hétköznap

Idő: 11 óra, 02 perc.
Internetidő: 459 (Swatch)
Időszámítás: Téli
Horoszkóp:
Nyilas (november 22. - december 21.)
Iskolai Információk

Alapítvány
Szinyei Merse Pál Alapítvány
Adószám: 19672988-1-42

Közvetlen támogatás nyújtható átutalással az alábbi számlaszámra:
Szinyei Merse Pál Alapítvány 11706016-20726380
ECDL vizsgaközpontunk
Hirdetés
Munkaközösségek oldalai

Microsoft Office 365

Facebook, Instagram

Az őszi időszakban érettségiző diákok az alábbi webhelyeken találhatják meg a vizsgakövetelményeket, szóbeli témaköröket: erettsegi_vizsgatargyak

A vizsgaidőpontok az alábbi táblázatban találhatók: vizsgaidopontok_2023osz

  • EMELT SZINTŰ VIZSGÁK:

Felhívjuk a figyelmet, hogy az emelt szintű érettségi vizsgák nem iskolánkban lesznek, a pontos helyszínnel kapcsolatban a Kormányhivatal levélben tájékoztatja az érintetteket.

  • KÖZÉPSZINTŰ VIZSGÁK:

A középszintű érettségi vizsgák iskolánkban zajlanak. A vizsgaterem pontos helyszíne az iskola bejáratánál lesz kifüggesztve.

Az érettségi vizsgák kezdete előtt legalább 30 perccel minden vizsgázónak meg kell jelennie a vizsga helyszínén, ez azt jelenti, hogy a vizsga kezdete előtt 30 perccel a számára kijelölt vizsgateremben kell tartózkodnia.

A vizsgákhoz hozzon több kék tollat, ha egy véletlenül kifogyna, legyen tartalék. Mindenki a saját eszközeit használja. A vizsgahelyszín által kötelezően biztosítandó eszközök rendelkezésre fognak állni. A vizsgázó által biztosítandó, az adott tantárgyhoz kapcsolódó segédeszközöket kérjük hozza magával.

Ne felejtse el a vizsga napján magával hozni személyi igazolványát.

Tájékoztatásul közöljük, hogy kijavított írásbeli vizsgadolgozatait a 100/1997. (VI.13.) Korm. rendelet 26.§ (2) bekezdése értelmében megtekintheti, arról másolatot készíthet, és az értékelésre észrevételt tehet. Észrevétel kizárólag a javítási útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetében tehető.

A kijavított közép- és emelt szintű érettségi dolgozatok megtekintésére a Szinyei Merse Pál Gimnáziumban 2023. november 6-án, hétfőn 9 és 17 óra között van lehetőség.

Tájékoztatjuk, hogy a középszintű szóbeli érettségi vizsgák 2023. november 21-22-23-án lesznek. A pontos beosztásról a későbbiekben értesítést küldünk.

  • A középszintű szóbeli érettségi vizsgákkal kapcsolatban egyéb információ kérhető:

Idegen nyelvek:

angol nyelv: Barta Beáta Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
német nyelv: Belniák Katalin Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Digitális kultúra, informatika:

Nagy-Szakál Zoltán: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Földrajz:

Árvai Balázs: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A szóbeli témakörök itt találhatók: földrajz témakörök

Biológia:

Együd Bence Norbert: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Kémia:

dr. Neizer Teréz Zita: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

A szóbeli témakörök itt találhatók: kémia témakörök

Mozgóképkultúra és médiaismeret:

Sebők Zoltán: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Emberismeret és etika:

Juhász Zsuzsanna: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Projekttémák itt: emberismeret és etika témakörök

Sikeres vizsgázást kívánunk!

 

A 2023. őszi (október-novemberi) érettségi vizsgaidőszakban az írásbeli (gyakorlati) és a szóbeli vizsgák az alábbi időpontokban lesznek:

 

 

  • Az elmúlt évek érettségi feladatsorai - mind közép-, mind emeltszinten - nyilvánosak, így azok elérhetőek az Oktatási Hivatal honlapján, ide kattintva.
  • Az egyes tantárgyak követelményeiről, segédeszközeiről, a vizsga formájáról a https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/erettsegi_vizsgatargyak honlapon található részletes információ, valamint a felkészítő-vizsgáztató szaktanárok adnak útbaigazítást
  • Az érettségi vizsgával és a jelentkezéssel kapcsolatos gyakran ismételt kérdéseket itt lehet elolvasni.
  • A középszintű érettségi vizsgák az iskolánkban, az emelt szintű érettségi vizsgák más intézményben lesznek! Az emelt szintű érettségi vizsgahelyszínek személyenként változók! Erről értesítést küldtünk.
  • Minden vizsgára hozni kell a személyi igazolványt!
  • A vizsgázók az érettségi vizsga minden eseményére, az írásbeli vizsgára, a szóbeli vizsgára, a tájékoztató értekezletre és az eredményhirdetőre is ünnepi öltözetben jelennek meg.
  • Az érettségi vizsgáról (írásbeliről, szóbeliről) elkésni nem lehet. A vizsgázó úgy induljon el, hogy legalább 30 perccel a vizsga kihirdetett időpontja előtt a vizsga helyszínén legyen. Nem indokolhat késést sem közlekedési akadály, sem bármilyen személyes mulasztás vagy gondatlanság (csak egészen kivételes esemény, pl. természeti katasztrófa, közlekedési sztrájk stb.) Ha a vizsgázó neki felróható okból elkésik, vagy távol marad, vagy engedély nélkül eltávozik a vizsgáról, akkor az adott tárgyból (egy másik vizsgaidőszakban) csak javítóvizsgát tehet.